CAET World Forum

Creative & Expressive Arts Therapies Summit 2025

April 18/19 & 25/26, 2025

18-Apr

Time					Code	Time Slot	Title	Speaker(s)	Region	
BJ	NY	AMS	London							
3-4:15pm		9-10:15am	8-9:15am		Pr1	75 min	Online art therapy groups for people living with chronic pain in hospital settings	Val Huet, Katherine Irving	UK	
break for 15 minutes										
4:30-5:45pm		10:30-11:45am	9:30-10:45am		W1	75 min	OnGoingHealing through Arts Therapies: : a Body/Mind/Spirit Synergy	Marcia Plevin	Italy	
7:15-7:30pm	7:15-7:30am	1:15-1:30pm	12:15-12:30am		0	15 min	Opening			
7:30-8:45pm	7:30-8:45am	1:30-2:45pm	12:30-1:45pm		W2	75 min	Brainy connections to Embodied processes: Dance as a Neural Exercise	Christina Deveraux	US	
break for 15 minutes										
9-10:15pm	9-10:15am	3-4:15pm	2-3:15pm		Pa1	75 min	Indigenous arts healing, therapeutic arts and arts therapy – Towards art & health	Vivien Speiser, Devika Metha, Paul Animbom, Hu Jun	US, Africa, Asia	

19-Apr

	Time						Title	Speaker(s)	Region		
BJ	NY	AMS	London	Australia							
9-10:15am	9-10:15pm (18-Apr)				W3	75 min	The integrative use of arts forms in individual and group therapy	Krystal Demaine	US		
break for 15 minutes											
10:30-11:45am	10:30-11:45pm (18-Apr)				W4	75 min	Leveraging Human-Al Co-creativity in Art Therapy	Pengcheng An, Linda Chapman, Jia Liu	China		
7:30-8:45pm	7:30-8:45am	1:30-2:45pm	12:30-1:45pm	9:30-10:45pm	W5	75 min	Enduring Liminality: Dancing with the trouble through intra-active imagination, a relational ontological approach	Deborah Green	New Zealand		
break for 15 minutes											
9-10:30pm	9-10:30am	3-4:30pm	2-3:30pm		Pa2	90 min	Global development of Creative and Expressive Arts Therapies	Vivien Speiser, Phillip Speiser, Rainbow Ho, Nsamu Moonga, Clive Holmwood, Tony Zhou	US, Africa, China, UK		

25-Apr

Time						Time Slot	Title	Speaker(s)	Region		
BJ	NY	AMS	London	Colorado							
9-10:15am	9-10:15pm (24-Apr)			7-8:15pm (24-Apr)	W6	75 min	Mixing Thoughts with Space: Taming a Wild Mind with Art and Meditation	Michael Franklin	US (Colorado)		
break for 15 minutes											
10:30-11:45am	10:30-11:45pm (24-Apr)				W7	75 min	Healing cross-culture and -generation trauma: the contribution of embodied arts therapy	Amber Gray	New Mexico		
3-4:15pm		9-10:15am	8-9:15am		W8	75 min	Integrative and Creative Application of DMT with the Satir Model of Transformative Family Therapy	Fang Man	Germany		
break for 15 minutes											
4:30-5:45pm		10:30-11:45am	9:30-10:45am		W9	75 min	Innovative approach in family therapy via integrative arts therapy	Michal Lev	Israel		
7:00-8:15pm	7:00-8:15am	1:00-2:15pm	12:00-1:15pm		Pr2	75 min	Clinical application of Authentic Movement	Marcia Plevin (host), Joan Wittig, Rosa Maria Govoni	US, Italy		
break for 15 minutes											
8:30-10:30pm	8:3010:30am	2:30-4:30pm	1:30-3:30pm		Pa3	120 min	How to become a qualified/competent arts therapist – career plan and development	Krystal Demaine, Joan Wittig, Mitchell Kossak, Dominik Havsteen-Franklin, Michell Chan	US, China, UK		